Művésznő Kováts Galina


„A vásznaimra vetítem a valóságomat, dinamikus ecsetvonások és élénk színek segítségével.”


 

Oroszországban született az ortodox vallás Moszkva melletti központjában, Szergiev Poszádban.
A tradicionális ikonfestészet évszázadokra visszanyúló hagyománya, amelynek kiemelkedő példáit szülővárosában csodálhatta meg, nagy hatást gyakoroltak későbbi művészeti pályájára.
Tizennégy évesen lett az elismert orosz festő, Vladimir Zsoga növendéke, aki feltárta benne az alkotás iránti szenvedélyt és megtanította a klasszikus festészet alapjaira.

A Moszkvai Energetikai Egyetem IT rendszerszervező szakának elvégzése után, magyar férjével Budapestre költözött. Itt Sallai Géza szobrászművész vezetése alatt a Rózsák terének görög katolikus templomában az ikonfestészeti kör tagja lett.

Első Magyarországon készült ikonja a Máriapócs Nemzeti Kegyhelyen található.

A tradicionális olajfestészet mellett a szárazecset technikában is alkot. Korábban elsősorban a portréjairól volt ismert. Emellett az ezoterikus irányzatok iránti érdeklődése művészeti stílusát a spirituális absztrakció irányába mozdította el.

Munkája során pozitív energiája életteli színekben és dinamikus formákban ölt testet vásznain. Saját bevallása szerint, festés közben kezét a lelke vezeti. Belső harmóniája határozza meg színvilágát.

Színes, nagy formátumú képeit sokszor 24 karátos aranyfóliából készült részletekkel gazdagítja.

Munkái számos neves cég irodáit, valamint hazai és külföldi luxusingatlanok falait is ékesítik.

Pénznem
Ft Magyar forint
euró